Historiek

De geschiedenis van Parket Line gaat terug tot 1996. In dat jaar startte de 18-jarige oprichter Joeri Verbrugghe als zelfstandig plaatser van parketvloeren, steunend op zijn jeugdig enthousiasme, zijn werklust en zijn gedegen kennis van houten vloeren. Joeri is immers grootgebracht tussen de parketplanken.

In 2000 werd een eenmanszaak opgericht. Het klantenbestand groeide zienderogen en zo gebeurde in 2004 de omvorming tot bvba. Het huidige Parket Line was geboren.

Intussen beschikt Parket Line over een eigen, vaste equipe. Zaakvoerder Joeri Verbrugghe houdt echter steeds de vinger aan de pols en zorgt nog altijd eigenhandig voor de verkoop, de opstart en de opvolging van de projecten. Zijn echtgenote Laurence Carton neemt alle administratieve en boekhoudkundige taken voor haar rekening.

In 2008 werd een nieuwe toonzaal (240 m2) met aanpalend atelier gebouwd. De hele infrastructuur is erop bedacht om de plankenvloeren in optimale omstandigheden te kunnen stockeren in een klimaatgecontroleerde ruimte.

Van bij de opstart staat Parket Line voor kwaliteit, eerder dan voor kwantiteit. Intussen is ook innovatie een handelsmerk geworden van Parket Line, meer bepaald op het vlak van unieke afwerkingen en bewerkingen. In korte tijd wist Parket Line een stevige naam op te bouwen als vakman-parketteur met oog voor detail en met een stevige dosis knowhow in het plaatsen van traditioneel parket.